כל הנתונים שאף אחד לא טרח ללמד אותנו עבור החזרי מס לאקדמאים/ בעלי תעודת...
איתור חשבונות קרובי משפחה נפטרים
למרבה הצער, כל עוד כולם בחיים, שלמים ובריאים, אנחנו לא חושבים על מצבים בלתי צפויים בהם יכולים להיתקל בעתיד, אך לצערנו אף אחד לא חסין בפני מוות וכאשר זה קורה, אנחנו יכולים למצוא את עצמנו לא רק באבל אלה גם במצב כלכלי מאוד קשה אתו נצטרך להתמודד בעתיד, רבים מאתנו לא בודקים אילו קופות פנסיה, כיסויים ביטוחיים, חסכונות בחברות ביטוח ישנם על שם בן\בת זוג וכתוצאה מכך בעת מקרה הצורך לא יודעים לאיפה לפנות, אילו זכויות מגיע לקבל ליורשים של המנוח ואיך להתמודד אם לא מעט בירוקרטיה בהרבה פעמים מתישה עד ויתור על זכויות.
כיצד ניתן למשוך כספים מחשבונות של קרוב משפחה שנפטר?
למרבה הצער, במוקדם או במאוחר כולנו חווים אבדן של קרוב משפחה שנפטר. בדרך כלל בשלב הזה המשפחה שרויה באבל ומתקשה לחשוב על העתיד הכלכלי. אך יתכן שהנפטר השאיר חסכונות בקרנות פנסיה וחברות ביטוח, היו לו כיסויים ביטוחיים אשר אפשרו לקבל לקרובי משפחה פיצוי חד פעמי בעת מחלה או\ו פטירה, יתכן שלא סיים יחסי עובד מעביד ולא קיבל גמר חשבון, לא ניצל זכויותיו בביטוח לאומי או לכל הפחות היו לו חשבונות בנק שקרוביו לא ידעו מהם. חשוב לפעול נכון כדי לאתר את הכסף של הנפטר ולדאוג לכך שהיורשים החוקיים יקבלו את הכסף.
משרד האוצר מדווח על כחצי מיליון חשבונות לא פעילים, מתוכם מעריכים שכ-15% שייכים לאנשים שנפטרו. אדם יכול להשאיר אחריו כמה סוגים של נכסים פיננסיים, שהליך המשיכה שלהם יכול להיות מורכב לפעמים. יתכן שהמנוח לא קבע מוטבים ולכן יש צורך בצו ירושה או צוואה.
ליווי מקצועי מטעם חברה המתמחה בנושא
לאיתור זכויות של קרוב משפחה שנפטר מומלץ להיעזר בחברה המתמחה באיתור כספים וזכויות בעניין זה. המומחים לבדיקות ואיתור כספי נפטרים יוכלו, בעזרת הידע והניסיון שצברו, לסייע לכם ולנצל את מלוא הזכויות של הנפטר מול כל הרשויות ובכך לכפות על האובדן לפחות בפאן הכלכלי, נוכל לקצר את ההליך ובכך להקל את קבלת כל הכספים במהירות ובלי סיבוכים שיקשו עליכם בתקופה לא פשוטה זו.
במה נוכל לסייע לכם
- נבדוק את תנאי הפוליסות של המנוח, קצבאות שאירים, אובדן כושר עבודה או\ו אילו זכויות ניצל כל עוד היה בחיים ומה שלא ניצל מול הרשויות בנכות, מחלה או תאונה, נדאג שיקבלו היורשים.
- כיסויים ביטוחיים - ננתח את תיק הביטוח ופנסיה של המנוח, נבדוק זכויות בפוליסה ואפשרות לקבל פיצוי חד פעמי, יתכן והיה למנוח ביטוח ריסק באחת הפוליסות ביטוחי פרט או\ו ביטוח מנהלים ואז מגיע ליורשים לקבל פיצוי גדול מחברת הביטוח.
- מנהלי חשבונות של החברה יבדקו כיצד סיים את יחסי עובד מעביד, במקרה של מוות בלתי צפוי, האם קיבל תנאים סוציאלים במלואם ותשלומים חד פעמיים אחרים בעת גמר חשבון. בנוסף נבדוק תקינות הפרשות לקופות פנסיה ע"י המעסיק לקופת המבוטח כל עוד היה בחיים.
- יתכן והמנוח לא ניצל את מלואו הזכויותיו מול מס הכנסה, היה חולה ולא הוציא פטור ממס, רואי חשבון של החברה יבדקו היתכנות להחזר מס ויגישו בקשה להחזר מס.
השאירו פרטים וקבלו ייעוץ ראשוני ללא כל התחייבות ותשלום
מדי שנה אנחנו עוזרים למאות לקוחות לנהל נכון את תקציב המשפחה ולנצל את מיטב האפשרויות כדי שהכסף יחזור למשפחה
לקוחות איתרו קופות שלא ידעו על קיומם
לקוחות מרוצים מדי שנה
לקוחות קיבלו החזר מס ממדינה
סכום הכסף שחסכנו במשכנתאות
איתור כספי הנפטר
מותו של בן משפחה הוא מצב מורכב מאוד מבחינה רגשית. אבל הוא מייצר גם מורכבות כלכלית משמעותית. רוב המשפחות מגיעות לרגע הזה לא מוכנות מבחינה כלכלית ומוצאות את עצמן מתמודדות מול ביורוקרטיה. כדי להקל, הבאנו כאן הסבר כללי על הדרכים האפשריות לסדר את המצב הכלכלי של המשפחה אחרי פטירת קרוב משפחה, לאתר את הכספים שהוא חסך ולהעביר אותם ליורשים החוקיים.
איך לפעול מול חוסר ביטחון כלכלי כשקרוב משפחה נפטר?
ראשית כל נציין שכל קבלת כספי הנפטר מחייבת הצגת צו קיום צוואה או צווי ירושה. צוואה היא מסמך בו אדם קובע מי יקבל את רכושו לאחר מותו. בהיעדר צוואה, על היורשים לקבל צו ירושה. אחד משני המסמכים הללו נחוץ על מנת לבצע כל פעולה בעזבונו של המנוח.
אם אין צוואה, העיזבון מחולק בין היורשים (בעיקרון בן או בת זוג והילדים, אם אין כאלה – קרובי משפחה אחרים) על פי חוק הירושה. זהו שלב מורכב מאוד מבחינה רגשית, גם בגלל שהמשפחה עדיין נמצאת באבל כבד, גם בגלל שיכולים לצוץ חילוקי דעות. יש סיכוי שיעזור לכם לערב מומחה לאיתור כספי הנפטרים כבר בשלב הזה: בחברת 7souls צברנו ניסיון רב בהתמודדות עם מצבים מורכבים של ירושות וצוואות.
הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא בדיקה: היכן יכול להימצא העיזבון של המנוח. איתור כספי הנפטר נעשה בעזרת אתר "הר הכסף".
השימוש באתר "הר הכסף" לנפטר – מי וכיצד יכול להשתמש בו?
לעתים קרובות מגיעים אלינו לקוחות עם שאלה: קרוב משפחתנו נפטר, אבל הוא לא השאיר שום צוואה או מסמך המפרט את רכושו, פנסיה, ביטוחים וחסכונות. איך להבין איזה סוג של רכוש הוא החזיק ואיפה הוא החזיק את הכסף? אילו ביטוחים פרטיים יש על שמו ואם ניתן להפעיל כיסוי ביטוחי? ראשית, אפשר להבין את הרגע הזה של מבוכה וקושי רב, כי הביורוקרטיה באמת לא קלה. ננסה לעשות סדר, אך יתכן שבשלב הזה, עדיין נראה לכם שמדובר בתיק רציני שקשה לכם להתמודד איתו. במקרה זה, אנחנו תמיד כאן כדי לסייע.
בכללי, ישנם אתרים המאפשרים לכם לבצע איתור כספי הנפטר, שלכם או של קרובי המשפחה שלכם. אתר מסלקה פנסיונית, למשל, זהו אתר ממשלתי המאפשר לכם למצוא את כל החיסכון הפנסיוני, פעיל ולא פעיל, אבל רק כשהאדם עדיין בחיים. האתר מספק מידע מפורט, הסכום שנצבר, שיטת ההשקעה, וכו'. המחיר לקבלת מידע חד פעמי הוא 20 שקלים.
אך מה עושים אם האדם נפטר? אתר "הר הכסף" הוא אתר ממשלתי נוסף למציאת תוכניות פרישה לא פעילות וחשבונות בנק, ובכלל כל השקעה שנעשתה, לפי מספר הזהות. האתר מספק מידע על זמינות הכסף או החשבונות ומיקומם, אך ללא פרטים נוספים.. כדי לעשות זאת לבד, עליכם קודם להיות רשומים להזדהות ממשלתית ורק לאחר מכן, אם יש ברשותכם תעודת זהות של הנפטר, תאריך לידה ופטירה, תוכלו לקבל מידע על קרובי המשפחה המנוחים שלכם.
אתר נוסף שכדאי להכיר, הוא "הר ביטוח". גם הוא אתר ממשלתי המאפשר לך לגלות את כל תוכניות הביטוח של קרוב משפחה המנוח. האתר מדווח על שם המבטח, מספר הפוליסה, מחיר וכדומה. גם כאן, ניתן לקבל מידע לגבי אדם שנפטר. לאחר מכן יש לבדוק בכל חברה בנפרד מהם התנאים לקבלת הכסף. בכך יכולים לסייע לכם המומחים שלנו, שיש להם ניסיון רב בתהליך של איתור כספי הנפטר ומיצוי הזכויות של היורשים: החברה שלנו מטפלת מדי שנה במאות תיקים דומים.
המומחים שלנו הם בעלי ניסיון רב באיתור הכספים דרך "הר הכסף" ו"הר הביטוח" ולא רק, וזה חשוב במיוחד כי האתר לא נותן את כל המידע, אלא רק סכום ובאיזה חברה הוא מתנהל. בנוגע ל"הר הביטוח", המצב עוד יותר חמור, לרוב הוא מציג פוליסה בזמן שהיא פעילה, למעשה זה מבלבל ומציג מידע שגוי ולא מספק תמונה אמיתית. כמו כן, בשלב הבא אתם עשויים להזדקק למישהו שיש לו את הכישורים והניסיון של התמודדות עם הביורוקרטיה של הירושות מול חברות הביטוח, מעסיקים, ביטוח לאומי ועוד… אנו ב- 7souls יודעים לסייע ללקוחות שלנו במקרים כאלה ומזמינים גם אתכם להיעזר בנו בשלב זה.
מי יכול להשתמש באתר "הר הכסף" לנפטר ומי יכול לקבל את הכסף
ראשית, עלינו להבין את ההבדל בין יורשים ומוטבים. היורשים הינם בן/בת הזוג של המנוח (כולל ידועים בציבור שהתגוררו איתו או איתה באותה הדירה בשעה שנפטר/ה), וצאצאיו, בפרט אלה שהיו תלויים בו כלכלית.
המוטבים הם כל האנשים שהמנוח העניק להם את הזכויות לקבל את כספי הביטוח או הפנסיה (המספר אינו מוגבל לקרובי משפחה). הם אלה שהוא רשם את שמם בזמן פתיחת הקרן או רכישת הפוליסה. בתהליך של איתור כספי הנפטר, יש משמעות לרשימת המוטבים בנוסף ליורשים שהם בן או בת זוג והילדים.
אם יש הבדל מהותי בין הרשום בצוואה לבין המוטבים בקרן פנסיה או פוליסת ביטוח, יש להתייעץ עם עורך דין. המומחים שלנו ב- 7souls יכולים לסייע לכם במקרה כזה, שדורש ידע וניסיון שצברנו במשך השנים.
מהם דברים נוספים שצריך לעשות בשביל הסדר הכלכלי בענייני הנפטר
יש לבדוק בשירות הביטוח הלאומי את זכאותך לקצבת שארים: חודשי ("קצבת שארים"), או חד פעמי ("מענק שארים"). לדוגמה, בני זוג קיבלו קצבת זקנה מביטוח לאומי בסכום של 2,000 שקלים כל אחד. אם אחד מהם ילך לעולמו, האלמן או האלמנה יהיו זכאים לקצבת שארים חודשית בסך 1,000 שקלים בנוסף לקצבת הזקנה הזמינה שלהם בסך 2,000 שקל. המומחים שלנו הם בעלי ידע רב בביטוח לאומי ויכולים לסייע לכם במיצוי הזכויות שם.
כמובן, יש צורך לבדוק את קרנות הפנסיה ופוליסות ביטוח מנהלים, בעזרת "הר הכסף". בין אם המנוח פרש ובין אם לאו, יש לבדוק האם היורשים או המוטבים זכאים לכספים כלשהם. לדוגמא, אם למנוח היו חסכונות בקרן פנסיה עם כיסוי ביטוחי ליורשים, אז אלמנתו תקבל גמלה עד סוף חייה. בקופות הגמל ופוליסות ביטוח מנהלים בדרך כלל משולמת קצבה חד פעמית לאלמן או אלמנה.
בתהליך של איתור כספי הנפטר, יש לבדוק אם לנפטר קיימת פוליסת ביטוח חיים או כיסוי ביטוח אחרים הרלוונטים לקבלת פיצוי חד פעמי או חודשי. יש צורך לברר את תנאי התשלום עבור אפשרויות פוליסות שונות – זה יכול להיות תשלום חד פעמי במקרה של מוות או תשלומים קבועים למשך זמן מסוים. לאנשים רבים יש פוליסות ביטוח חיים או מחלות קשות, כיוסוי אבדן כושר עבודה וכ"ו שנפתחו במקום עבודתם ואינם מודעים לכך, כתוצאה מכך היורשים אינם מקבלים תשלומים עליהם. הבעיה היא שאנשים רבים מנסים להתמודד לבד מול הביורוקרטיה של חברות הביטוח ומתייאשים, משום שהם נמצאים בשלב רגיש של אבל.
בדיוק לשם כך החברה שלנו 7souls מציעה להיעזר במומחים שלנו אשר יעשו את העבודה בלי לוותר לחברה ביטוח עד שכל הכספים שמגיעים לכם, יגיעו לידכם – כמו שקרה לעשרות ומאות לקוחות שטיפלנו בהם.
אם נסכם את החלק הזה, כדי להצליח בכל הפרוצדורה, יש להתמצא במספר תחומים: ביטוח לאומי, החזר מס, פוליסות ביטוח, יחסי עובד מעביד, קצבת שאירים… אלה נושאים כבדי משקל ואנחנו ממליצים לא להתמודד עם זה לבד, בוודאי שלא בתקופה קשה זו בחייכם, אלא לפנות לעזרה של אנשי מקצוע.
מה עוד צריך לעשות כשבן משפחה נפטר?
עליכם לבטל את הזיקה של המנוח לחשבונות הבנק. אם האלמנה או האלמן הם קשישים, כדאי לשקול לצרף לחשבון בן משפחה נוסף. הדבר עשוי לחסוך הרבה מאוד מפח נפש, אם יקרה משהו, משום שחשבון שבעליו היחיד נפטר, נחסם אוטומטית על ידי הבנק ואי אפשר להוציא משם כספים תקופה די ארוכה. גם בהתמודדות מול הבנק נוכל לסייע לכם כדי לחסוך מכם ביורוקרטיה וכאב ראש.
חברת 7souls, ליוותה במהלך השנים מאות לקוחות במצב הלא פשוט הזה של התמודדות עם ביורוקרטיה אחרי מותו של אדם קרוב. המומחים שלנו סייעו למשפחה שחווה כרגע משבר קשה ומתמודדת גם עם מורכבות כלכלית, למצות את הזכויות שלה ולקבל את הכספים שמגיעים ליורשים ובני משפחה. נוכל לעשות את זה גם בשבילכם.